Velež te zove, budi dio tima!

Rođeni za Rođene

Velež te zove, budi dio tima!

S. Mlaćo

Svi navijači FK Velež mogu se učlaniti u svoj voljeni klub, te tako postati članovi velike porodice simpatizera kluba iz Mostara kojih ima u cijelom svijetu. 

Ovu akciju pokrenuli su Veležovi navijači iz Holandije, tačnije članovi podgrupe Red Army Old Crew, te pozvali sve one kojima je ovaj klub u krvi da učine isto. 

"Velika je ta naša ljubav prema FK Velež, prevelika. Volimo ga i srcem i dušom, čitavim našim bićem. I nema ništa loše u tome, nema i dobro je dok traje. I treba da ga volimo. Ne treba nikome biti na prvom mjestu koliko voliš klub već kako ga voliš. Ima ljubavi, sigurno, i trajaće dugo. A ljubav možeš iskazati na razne načine: i kritikom i žuganjem ili stati iza gola, onda otići sa najvjernijim navijačima na neko od gostovanja može i ponekad, biti prisutan na svakoj utakmici, skupiti kakvu donaciju klubu, navijačima, istetovirati grb Veleža, vrisnuti po društvenim mrežama: Forzzzaaaa Velež. Volimo klub i preko drugih, slijedimo ih pratimo … Ima načina. Puno. Godinama se pitamo kako iskoristiti ovu našu ljubav, kako sa njom pomoći Veležu jer ljubav nije samo dovoljna. Dilema koja me muči, a odgovor je tako jednostavan i glasi zajedno", ističu za SportSport.ba iz podgrupe Red Army Old Crew.

Ovim žele probuditi sve navijače širom svijeta da i službeno postanu članovi tog kluba.

"Josip Jole Musa je nekada davno govorio da je: "... snaga Veleža je uvijek bila u njegovim igračima i navijačima", kažu iz ove podgrupe.

"Zato pokažimo i dokažimo da je tako. Zato pozivamo sve navijače, poziv je ovo Mostarcima/kama, posebno staroj mostarskoj raji, svih boja i uvjerenja, svima vama koji pamtite, koji ste vidjeli i doživjeli njegove radosti i tuge, uspone i padove, apel vama što znate da cijenite i vrijednosti i norme, ma gdje bili da se učlanite u FK Velež Mostar. Mostar bez Veleža i nije Mostar. To vam je grad uspomena i sjećanja. Nama ne treba Havana, nama treba Mostar, naš Mostar ... zato postani i ti i opet dio familije. Ljudi dođu i odu, on ostaje, naš Velež. Treba jednom i zauvijek da shvatimo da se Velež voli ne radi imena koji “prodefilovaše i defiluju” kroz klub već radi samog Veleža, našeg odgoja i svega onoga što su nam naši stari u amanet ostavili", s ponosom kaže jedan od predstavnika podgrupe Red Army Old Crew. 

"I ako se sjetite svoje prve ljubavi, svog djetinstva i mladosti neće vam trebati ni krediti, a nećete tražiti ni žirante jer to će vam biti vaša ljubav. Godišnja članarina je 11 eura ili 20 KM, dodaje ovaj Veležovac. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Svi navijači Veleža mogu se učlaniti na slijedeći način: www: fkvelez.ba/karte-i-clanstvo/uclani-se/ 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi