Velež u Mostaru bez poraza 15 prvenstvenih susreta

Rođeni protiv tradicije i čaršijskih priča

Velež u Mostaru bez poraza 15 prvenstvenih susreta

A. Beganović

Derbi susret 22. kola Premijer lige u subotu će u Mostaru odigrati Velež i Široki Brijeg.

Najzanimljiviji susret 22. kola biće odigran u Mostaru gdje Veležu u goste stiže vodeći, ali u posljednjih nekoliko susreta neuvjerljivi Široki Brijeg.

Rođeni će u ovom ssusretu ponovo biti na velikom ispitu, odnosno igrat će protiv tradicije i čaršijskih priča o već poznatom ishodu meča.

Neće to biti prvi put da se mostarska ekipa susreće sa pričama o postignutom dogovoru, odnosno iste su kružile i uoči gostovanja Sarajeva u ovoj, te Željezničara u prošloj sezoni. Međutim, Velež je u ta dva slučaja upisao pobjede, a s obzirom na to kako Rođeni u ovoj sezoni igraju na domaćem terenu u duel sa Širokim Brijegom neće ući u podređenom položaju.

Istina, Širokobrijeažni su u 19 odigranih susreta od sezone 2002/2003, otkako se igra Premijer liga na prostoru cijele države, mnogo uspješniji od Veleža. Upisali su Širokobriježani 13 pobjeda, dok su Rođeni slavili u tri navrata, a isto toliko susreta je završilo bez pobjednika.

U Mostaru su ova dva tima odigrali devet susreta, gosti su upisali četiri pobjede, tri trijumfa je ostvario Velež, dok su dva susreta završena bez pobjednika s tim da je Velež u Mostaru posljednji put savladao Široki Brijeg 10. aprila 2010. godine i to s minimalnih 1:0.

Rođenima u prilog idu njihove dobre igre na domaćem terenu ove sezone u kojoj nisu pretrpjeli poraz pred svojim navijačima. Po bod su iz Mostara uspjeli odnijeti samo Mladost i Olimpic, a šest susreta uzastopno su Rođeni slavili pred svojim navijačima.

No, to nije sve, Velež za poraz na domaćem terenu ne zna već 15 susreta, odnosno od 19. kola prošle sezone kada je u Mostaru Čelik slavio sa 2:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo kako bilo, tradicija je na strani Širokog Brijega, dok su pak igre koje Rođeni pružaju na svom terenu sasvim sigurno njihov razlog za optimizam.

Kompletnu statistiku susreta Veleža i Širokog Brijega možete pogledati OVDJE.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.