Velež u Zenici osvojio bod, a mogao sva tri

Čelik nikako da ostvari pobjedu

Velež u Zenici osvojio bod, a mogao sva tri

E. Škorić

Stari rivali, Čelik i Velež, odmjerili su snage u Zenici u okviru petog kola BHT Premijer lige BiH. Susret je završen podjelom bodova, rezultatom 1:1.

Čelik je imao imperativ pobjede nad današnjim protivnikom nakon serije loših rezultata, no s Rođenima je uvijek teško igrati. Tako je bilo i danas na Bilinom polju, gdje nije bilo popularnih Robijaša, koji su odlučili da bojkotuju domaće utakmice svog kluba.

Sadržajno prvo poluvrijeme, sijevalo je na sve strane. Selimović je prvi prijetio Mostarcima, zatim Simić u 21. minuti, pa je neprecizan ponovo Simić bio i u 23. minuti. 

U 24. minuti kontra Veleža, lopta dolazi do Jankovića, koji sa sedam metara iskosa šutira, ali Hinović brani. Gosti su imali dobru šansu u 29. minuti. Haurdić je napravio pometnju u odbrani domaćih, potom je šutirao s 20 metara, a lopta ide malo pored gola već savladanog Hinovića. 

Nova šansa u 32. minuti. Dedić je izveo korner, Kojić najviši u skoku, ali Dragojević sjajnom intervencijom zaustavlja loptu. Čelik je stigao do vodstva u 38. minuti. Dedić je šutirao, Dragojević odbija, a Pezer pogađa za radost malobrojne domaće publike.

U igru Veleža na poluvremenu je umjesto Hebibovića ušao Hajdarović, koji je samo dvije minute kasnije pogodio za izjednačenje. Ubrzo je Velež mogao i do preokreta. Prekid s lijeve strane izveo je Blagojević, Janković šutira, Hinović na mjestu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Opasni su bili gosti iz prekida. Još jednom je Blagojević ubacio, u 54. minuti, Pejić sam na drugoj stativi, te sa samo par metara šutira pored gola. Popović i Haurdić su kombinovali nakon brze kontre u 56. minuti, a ovaj drugi s 10-ak metara šutira pored gola domaćih.

U 73. minuti isključenje za goste. Marko Nikolić je dobio crveni zbog udaranja Petra Bašića. U samoj završnici Hinović spašava domaće poraza, nakon što je Hajdarović šutirao sa samo pet metara poslije ubačaja Haurdića.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.