Velež večeras dobija novu Upravu

Skupština u hotelu Bristol

Velež večeras dobija novu Upravu

O. Lekić

Večeras će se u Mostaru održati sjednica Skupštine FK Velež na kojoj bi se trebalo izabrati novo rukovodstvo ovog kluba.

Na posljednjoj održanoj sjednici Skupštine FK Velež kompletno rukovodstvo je podnijelo ostavku, a izabrana je Radna grupa koja je između ostalog utvrdila da Rođeni trenutno duguju oko 890.000 KM, te je obavila razgovore sa potencijalnim članovima novog rukovodstva kluba.

Kako piše portal Novasloboda.ba na večerašnjoj sjednici Skupštine delegatima će biti predložen sastav novog Upravnog odbora, a u narednih mjesec dana trebao bi se promijeniti i Statut kluba.

Nova sloboda piše da će za Izvršni odbor biti predloženi, a najvjerovatnije i od strane članova Skupštine potvrđeni Mirsad Rahimić (poslovni čovjek iz Švicarske), Haso Pekušić (vlasnik HP Investing), Šemsudin Hasić (vlasnik preduzeća Hercegovina lijek), Ibro Marić (vlasnik firme Elko Marić), Senad Husnić (vlasnik firme Amitea), Selim Isić, doktor Gaga Čustović, advokat Tomislav Bajević, Almir Taso (direktor Union banke) i Asmir Živojević (privatni ugostitelj).

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prioritetni zadatak novog rukovodstva kluba biće izmirenje svih dugovova, u naredne dvije godine radit će se na stabilizaciji i organizaciji, od 2018. do 2020. godine uz akcenat na rad Omaldinske škole i minimalna pojačanja planiran je povratak u društvo najboljih, dok je prema navodima Nove slobode od od 2020. do 2022. godine planiran i izlazak na evropsku scenu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi