Golman Mladosti

Velić: Pomogli su mi savjeti Hasagića

D. Kurbegović

Golman Mladosti Emir Velić nije skrivao zadovoljstvo nakon pobjede njegove ekipe nad Sarajevom. 

Mladost je jučer uspjela u šesnaestini finala Kupa BiH eliminisati Sarajevo, a velike zasluge za to pripadaju upravo Veliću koji je označen kao heroj susreta.

"Nisam ja jedini heroj, treba pohvaliti cijelu ekipu, svi smo se borili i zasluzili smo tu pobjedu. Od prve do posljednje minute svi smo dali posljednji atom snage na terenu", kazao je Velić. 

Za jedanaesterce se, kako kaže, pripremao i prije same utakmice.

"Pripremali smo se za ovaj scenarij na treninzima, ali i ja sam invidualno. Gledao sam kako igrači Sarajeva izode jedanaesterca protiv Širokog Brijega i Zarije. To mi je pomoglo, kao i savjeti trenera golmana Kenana Hasagića koji je u svoje vrijeme bio uspješan u branjenju penala."

Osvrnuo se na naredno gostovanje kod Zrinjskog.

"Pobjeda nad Sarajevom će nam značiti i bit će motiv više da napravimo dobar rezultat u Mostaru. Nastavit ćemo se boriti za sami vrh", poručio je Velić. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi