Velid Imamović podnio ostavku!

Zbog pritisaka

Velid Imamović podnio ostavku!

Velid Imamović podnio je danas ostavku na mjesto koordinatora UEFA-a i FIFA-e u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Velid Imamović, koordinator međunarodnih fudbalskih federacija pri Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, podnio je ostavku na tu poziciju.

Kako neslužbeno saznaje SportSport.ba, Imamović je odlučio odstupiti sa mjesta koordinatora zbog ogromnog pritiska koji su na njega vršile sve struje u bh. fudbalu.

Ovakav je rasplet razbjesnio predstavnike FIFA i UEFA zadužene za koordinaciju sa Nogometnim/Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine, kojem je već spremna i napisana suspenzija, u slučaju da Skupština 29. marta odbije prijedlog statuta.

Fudbalski savez Republike Srpske i većina Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine dali su svoj glas protiv ukidanja Predsjedništva, te je malo vjerovatno da će se na Skupštini odlučiti drugačije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.