Velika čast: Asmir Begović u Guinnessovoj knjizi rekorda

Priznanje za našeg golmana

Velika čast: Asmir Begović u Guinnessovoj knjizi rekorda

Naš reprezentativni golman Asmir Begović je zbog čuvenog pogotka Southamptonu sa svoga gola dospio u Guinnessovu knjigu rekorda!

Popularni "Ministar odbrane" se na taj način pridružio Usainu Boltu, Rogeru Federeru, Cristianu Ronaldu i ostalim sportistima koji su se našli u 60. izdanju najpoznatije svjetske knjige koja se bavi raznim rekordima.

Begović je posgitao gol u 13. sekundi utakmice sa tačno 91.9 metara, a taj gol je gol sa najveće udaljenosti u profesionalnom fudbalu. Begović nije krio sreću zbog ovog priznanja i istakao je:

"Ko bi rekao da ću sve ovo doživjeti kao golman. Prvo taj gol, sada Guinnissova knjiga rekorda... Stvarno mi je drago zbog ovog priznanja, a certifikat koji sam dobio će zauzeti posebno mjesto na mom zidu. Zahvaljujem se na ovoj nagradi i u njoj ću uživati".

Guinnessova knjiga rekorda će se u prodaji naći 11. septembra, a koštat će 20 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.