Velika pobjeda futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine

Holandija pala u Sarajevu

Velika pobjeda futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine

A. Beganović

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovvine pružili su dobru partiju u duelu sa favoriziranom Holandijom i na kraju je zasluženo slavila sa 2:1.

U dosta dobroj utakmici izabranici Bore Matana su uspjeli stići do velike pobjede. Pogodaka nije bilo do 16. minute, a onda je Holandija stigla do prednosti i to autogolom Radmilovića.

Drugi dio izabranici Bore Matana su otvorili mnogo bolje, a u 26. minuti Bevanda je sjajnim udarcem pogodio mrežu holandske reprezentacije. Isti igrač šest minuta prije kraja postiže pogodak za veliko sslavlje naše reprezentacije.

U drugom susretu Grupe 1 snage će odmjeriti Rusija i Latvija.

Kvalifikacije za EP:

BiH - Holandija 2:1

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

BiH: Omerbegović, Mulahmetović, Novoselac, Bevanda, Radmilović, Galić, Matan, Ivanković, Šunjić, Jusić, Kahvedžić, Hrkač, Bošković, Pantić.

HOLANDIJA: Kuyk, Saadouni, El Ghannouti, El Morabiti, Attaibi, Van Maasbommel, Cear, Velseboer, Bešlija, Bouzambou, Mossaoui, Amrani, Molkarai, Bouzambou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.