Velika pobjeda Sarajeva u Bijeljini

Bordo tim slavio

Velika pobjeda Sarajeva u Bijeljini

M. Šljivak

Sarajevo je do važna tri boda u borbi za prvaka BiH došlo u Bijeljini, gdje je sa 3:0 pobijedilo domaći Radnik.

Natopljen teren otežavao je igru u ovom susretu. Ipak, i pored toga viđeno je nekoliko zaista solidnih šansi u prvom dijelu.

Domaći su na otvaranju imali tri dobre šanse preko Marka Obradovića, ali se napadać domaćeg tima u dva navrata loše snašao pred golom Pavlovića, dok mu je udarac u okvir gola sjajno odbranio golman gostiju.

Sarajevo je u prvom poluvremenu imalo također nekoliko pokušaja ka golu. Vrijedi izdvojiti šuteve Ivetića i Hebibovića, ali se na odmor ipak otišli bez golova (0:0).

Nakon deset minuta igre u nastavku Sarajevo je povelo. Dušan Hodžić je šutirao iz slobodnog udarca s 30 metara, lopta je prevarila Lučića i odlazi iza njegovih leđa za prednost od 0:1.

Sarajevo je sve dileme oko pobjednika u ovom meču riješilo u 69. minuti. Lijepu akciju je završio Nermin Crnkić za sigurno vodstvo gostiju s Koševa od 2:0.

Radnik je potom krenuo nešto ofanzivnije ka golu Sarajeva. Imali su nekoliko pokušaja, ali na kraju do gola nisu mogli, da bi Nermin Crnkić u 88. minuti postavio konačnih 3:0 za veliki trijumf gostiju.

Ovom pobjedom Sarajevo se se potpuno vratilo u borbu za titulu prvaka i do kraja ćemo gledati veoma uzbudljivo prvenstvo.

Liga za prvaka, 6. kolo:

Radnik - Sarajevo 0:3 (Hodžić 55', Crnkić 69', 88')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik: Lučić, Arnautović, Stojanović, Vasić, Zeljković, Obradović, Ostojić, Kosorić, Đurić, Okić, Šerbečić.

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Kovačević, Novaković, Duljević, Crnkić, Hebibović, Mihojević, Al.Bekić, Ahmetović, Ivetić.







Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi