Velika pobjeda: Zmajići srušili Portugal

U-21 reprezentacija slavi novu pobjedu

Velika pobjeda: Zmajići srušili Portugal

E. Škorić

Bh. reprezentativci do 21 godine odgirali su sjajan meč protiv Portugala u četvrtom kolu kvalifikacija za EP, pa su slavili s 3:1 na terenu Trening centra NFSBiH,

U današnjem susretu Portugal je bio favorit, ali izabranici Vinka Marinovića odigrali su fantastičan meč i pokazali su da se na njih i u budućnosti može i mora ozbiljno računati.

Nakon mirnih uvodnih minuta, Portugalci su u osmoj minuti pogodili stativu, tačnije uradio je to Joao Gamboa, a ubrzo je stigao i vodeći pogodak za naše goste.

Joao Carvalho je majstorski šutirao i loptu smjestio u lijevu stranu gola nemoćnog Trkulje, koji se kasnije iskupio s nekoliko sjajnih odbrana.

U 12. minuti prvi je za naš tim pokušao Gojak, koji je pucao pored gola, a u 15. minuti je poništen pogodak Demirovića zbog nedozvoljene pozicije. Ubrzo su naši momci preuzeli incijativu, pa su u 21. minuti došli do pogotka.

Nakon što je Lončar izveo korner, lopta dolazi do Šerbečića, koji je bio pomalo zaboravljen od strane gostujuće odbrane, pa glavom loptu s pet metara šalje u mrežu.

Do kraja prvog dijela nekoliko šansi na obje strane, a posebno treba istaći zicer Gila Diasa u 38. minuti, kada je Trkulja maestralno odbranio i spasio naš gol.

U nastavku su i jedni i drugi pokušavali da dođu do pobjede. Naši reprezentativci čekali su kontre i uglavnom pravili probleme u svakom napadu kojeg su imali.

U 68. minuti Jukić je fantastično prošao po strani, ubacio u peterac, ali se Demirović ne snalazi najbolje i ostaje 1:1, ali ne dugo.

Igrala se 77. minuta kada je Čavar majsto rski proigrao Demirovića, a ovaj rutinski zabija za veliku pobjedu U-21 reprezentativaca naše zemlje. U nadoknadi je Menalo ovjerio trijumf Zmajića.

Nakon četiir kola BiH ima šest bodova i zauzima drugo mjesto, dok je prva Rununija sa 10 bodova. Trećeplasirani Wales ima šest bodova i utakmicu manje, a Švicarska 4. Portugal je petoplasirani s tri boda, dok Lihtenštajn nema bodova.

BiH - Portugal 3:1 (Šerbečić 22, Demirović 77/ Carvalho 10)

BiH: Trkulja, Čivić, Čavar, Šerbečić, Radeljić, Todorović, Demirović, Gojak Peco, Jukić, Lončar. 

Portugal: Pereira, Fernando, Ruben Dias, Ferreira, Neves, Gamboa, Jota, Carvalho, Dias, Ribeiro, Xadas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi