Veliki derbi u Mostaru, Sloboda dočekuje Široki

Premijer liga BiH, 12. kolo

Veliki derbi u Mostaru, Sloboda dočekuje Široki

Mečevima 12. kola danas se nastavlja Premijer liga Bosne i Hercegovine. Derbi dana, ali i kola odigrat će u Mostaru Zrinjski i Sarajevo, a veoma zanimljivo će biti i u Tuzli gdje Sloboda dočekuje Široki Brijeg. 

Današnji program počinje u 15.00 sati kada će započeti tri meča 12. kola. U Zenici će snage odmjeriti Čelik i Borac, u Krupi na Vrbasu Krupa i Radnik iz Bijeljine, a u Vitezu istoimeni domaćih protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja. 

Čeliku odavno gori pod nogama, a ekipa koju sa klupe predvodi trener Elvedin Beganović pokušat će u današnjem susretu protiv Borca uzeti neki bod kako bi povećali šanse da ostanu u ligi. S druge strane, Borac se trenutno nalazi na 7. mjestu sa 17 bodova i u slučaju eventualne pobjede mogli bi se popeti u gornji dio tabele. 

U Krupi na Vrbasu domaća ekipa dočekat će Radnik iz Bijeljine koji se pobjedom u prošlom kolu protiv Viteza izvukao iz lošeg niza rezultata i slobodno možemo reći da će danas odigrati daleko rasterećeniji meč nego prošlog vikenda protiv Viteza. Ekipa Krupe je u prošlom kolu, nakon pobjede u gostima kod Sarajeva, doživjela domaći poraz od Širokog i sigurno će danas pokušati da se iskupe pred domaćom publikom. 

U istom terminu igrat će i Vitez protiv Mladosti. Radi se o duelu dvije ekipe koje se nalaze na posljednjem 12. mjestu, odnosno 4. poziciji. Vitezu je svaki meč biti ili ne biti jer ima samo četiri boda, dok bi Mladost eventualnom pobjedom ostala u trci za gornji dio tabele. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Baš kao i Vitezu, tako i Slobodi je svaki naredni meč veoma bitan. Tuzlaci će na Tušnju dočekati Široki Brijeg, a ekipe pred ovaj meč imaju sasvim suprotan motiv. Slobodi je cilj da pobjedom pobjegne sa dna tabele, dok će Široki pokušati da i nakon ovog kola ostane u trci za vodećim Zrinjskim. 

A, upravo Zrinjski će igrati derbi kola i to kući protiv Sarajeva. Ekipa koju sa klupe predvodi Blaž Slišković okliznula se u prošlom kolu kući protiv Borca i danas će imati veoma težak zadatak da ispravi tu grešku. Na noge im dolazi Sarajevo koje igra kao preporođeno nakon povratka Husrefa Musemića na klupu ovog tima. Tim sa Koševa je odigrao pet mečeva u Premijer ligi otkad se Musemić vratio na njihovu klupu te su zabilježili četiri trijumfa i poraz od Krupe. Oni su trenutno na 6. poziciji i eventualnim trijumfom danas u Mostaru vratili bi se potpuno u igru za sami vrh tabele. S druge strane, Zrinjski svakako ne želi dozvoliti novi kiks koji bi mogli iskoristiti Željezničar i Široki Brijeg da se dodatno približe na tabeli. Derbi u Mostaru počinje od 19.00 sati. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi