"Veliki fudbalski rezultat usrećio je napaćene ljude"

Zmajevi govorili za ORF

"Veliki fudbalski rezultat usrećio je napaćene ljude"

Do početka Svjetskog prvenstva ostalo je još nešto više od 50 dana, a o jedinom debitantu na ovogodišnjem Mundijalu, reprezentaciji Bosne i Hercegovine, još uvijek se priča kao o velikoj senzaciji, čak i u zemljama čije selekcije neće vidjeti Brazil ovoga ljeta.

Prilog o izabranicima Safeta Sušića napravila je državna austrijska televizija ORF.

"15. oktobra velika euforija zavladala je u Bosni i Hercegovini nakon što je fudbalska reprezentacija ove zemlje pobjedom od 1:0 na gostovanju u Litvaniji osigurala prvi plasman na Svjetsko prvenstvo u svojoj historiji", pričaju Austrijanci.

"Nakon te pobjede teško je bilo razumjeti ljude i njihovu sreću zbog rezultata koji smo postigli. Ljudi u BiH su mnogo patili, imali težak život i imali su jako malo razloga da budu sretni, a potom ih je naš veliki fudbalski rezultat jako usrećio. Mi smo sretni i ponosni jer smo priredili takvu radost svim tim ljudima", rekao je strijelac gola koji je BiH donio pobjedu u Litvaniji, koja ju je na kraju odvela na SP, Vedad Ibišević.

"To je historijski momenat za nas. Mi smo već u avionu počeli slaviti, a odmah po dolasku u Sarajevu nas je dočekao veliki broj navijača, a proslava je trajala do dugo u noć", istakao je Zvjezdan Misimović. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Odlazak na SP za našu zemlje je kao lijek za tešku ranu", kazao je selektor BiH Safet Sušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.