Veliki preokret Bosne, pobjeda Orašja i remi u Čapljini

Treće kolo Prve lige FBiH

Veliki preokret Bosne, pobjeda Orašja i remi u Čapljini

Danas su odigrane utakmice trećeg kola Prve lige FBiH. Visočka Bosna je na svom terenu savladala Slaven rezultatom 3:2, Orašje je u Kaknju bilo bolje od Rudara, dok su Čapljina i Bratstvo remizirali u sjajnoj utakmici koja je završena rezultatom 3:3.

Visočka Bosna je savladala Slaven rezultatom 3:2. Prvi su zaprijetili domaćini i to preko Mujića u 21. minuti, ali Salihović u 36. donosi prednost ekipi iz Živinica golom s bijele tačke.

Bosna je imala terensku inicijativu, ali nije uspijevala doći do pogotka, da bi Slaven u 62. minuti, novim golom Salihovića, došao do 2:0. Međutim, veliki preokret počinje golom Amara Čabaravdića s bijele tačke. Nedugo zatim ponovo penal i ponovo Amar Čabaravdić pogađa i poravnava na 2:2. Potpuni preokret Bosni je donio Hajdarović.

Fudbaleri Orašja su priredili malo iznenađenje savladavši Rudar iz Kaknja u gostima, rezultatom 2:1.

Orašje je i prvo zaprijetilo već u petoj minuti. Rudar ipak ubrzo uspostavlja svoju igru, a u 25. minuti su domaćini mogli i do vodstva, ali udarac Kobilice odsjeda na prečki gola Orašja. 

Gosti su na današnjoj utakmici igrali zaista otvoreno, a hrabra igra im se isplatila u 62. minuti kada Vidović postiže pogodak za 1:0.

U 90. minuti dva pogotka. Prvo Đukić pogađa za 2:0, a domaći do kraja uspjevaju smanjit ina 2:1 i to pogotkom sa 11. metara kapitena Kobilice.

Zanimljiva utakmica je odigrana i u Čapljini gdje su domaćini remizirali s Bratstvom u utakmici koja je završena rezultatom 3:3.

Prvo je povelo Bratstvo i to preko Diabanga u 21. minuti, ipak nije dugo trebalo ni Čapljini da uzvrati. U 34. minuti gosti poravnavaju na 1:1.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Do potpunog preokreta Čapljina je došla u 42. minuti preko Haračića, ali polovinom drugog poluvremena Hasić donosi izjednačenje Čapljini, da bi samo par trenutaka kasnije domaćini došli do novog vodstva, strijelac je ponovo bio Haračić.

U 76. minuti, ipak, Mujkić pogađa za konačnih 3:3, iako su u finišu gosti imali priliku doći do pobjede, ali je udarac s bijele tačke odlično odbranio golman Čapljine, Franjo Buntić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi