Veliki preokret Širokog u Travniku

Široki ide ka tituli

Veliki preokret Širokog u Travniku

Fudbaleri Širokog Brijega, uspjeli su doći do tri boda u Travniku i to nakon što su gubili 2:0.

Travnik je odlično otvorio utakmicu, Bardov je već u 5. minuti, sjajnim golom doveo domaćina u vodstvo, a samo šest minuta kasnije, Simeunović je na asistenciju Ćurića, pogodio za 2-0 i činilo se, tada, nedostižnu prednost domaćih.

Ipak, Širokobriježani su u nastavku utakmice zaigrali daleko bolje i na krilima sjajnog Wagnera, napravili veliki preokret.

Najprije je Wagner u 27. minuti smanjio na 2:1, a isti fudbaler je u 34. minuti izjednačio rezultat na 2:2, i tako se otišlo na poluvrijeme.

U drugom poluvremenu, na otvaranju, dosta nezanimljivo i bez tempa, a u trenucima kada je Travnik imao terensku inicijativu i vršio pritisak, gosti su postigli treći pogodak u 65. minuti, preko Ćorića.

U 72. i 75. minuti, Široki postiže još dva gola preko Zakarića i Kvesića, a konačnih 3:5 je postavio Popović u 84. minuti.

Velika pobjeda gostiju, rezultat koji Širokom otvara vrata, jesenjeg prvaka.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.