Veliko iznenađenje u Goraždu: Trumić junak Budućnosti

Budućnost slavila u Goraždu

Veliko iznenađenje u Goraždu: Trumić junak Budućnosti

M. Šljivak

Vodeći tim Prve lige Federacije, ekipa Goražda, dočekala je u 10. kolu Budućnost iz Banovića, a na kraju su gosti slavili pobjedu od 1:0.

Očekivano, Goražde je od samog početka bilo nešto bolji rival. Međutim, Budućnost je bez problema odgovarala favorizovanim domaćinima, a u 20. minuti je uslijedio pravi šok za domaće.

Eldin Trumić je iskoristio poklon odbrane Goražda te je matirao domaćeg golmana Nikolića za vodsto Budućnosti od 1:0.

Do kraja prvog dijela Goražde dominira. Ipak, nisu uspjeli da savladaju Mujkića, pa se na odmor otišlo vodstvom gostiju od 1:0.

Nastavak susreta donosi bolju igru Goražda, ali bez većeg uspjeha. Napadi su bili jalovi, Budućnost je lagano otklanjala opasnost od svog gola, te su na kraju gosti došli do velika tri boda kod vodećeg tima prvenstva.

Prva ligra Federacije BiH, 10. kolo:

Goražde - Budućnost 0:1 (Trumić 20')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Goražde: Nikolić, Jogunčić, Adžem, Konjhodžić, Drljević, Pliska, Hodžić, Ramović, Džebo, Radović, Čakar

Budućnost: Mujkić, Đezić, Trumić, Jaranović, Aljukić, Salihović, Čamrković, Kovačević, Imamović, Džinić, Mustafić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.