Velkoski: Nadam se da će moje Sarajevo osvojiti Kup

Nekadašnji napadač bordo tima

Velkoski: Nadam se da će moje Sarajevo osvojiti Kup

S. Mlaćo

Krste Velkoski, makedonski napadač, nastupao je dvije godine za Fudbalski klub Sarajevo.

 Ukupno je odigrao 75 zvaničnih utakmica, uspio je postići čak 31 gol, a u dresu našeg kluba, osvojio je prvenstvno Bosne i Hercegovine u sezoni 2014/15, te godinu ranije i trofej osvajača Kupa BiH.

Upravo su utakmice Kupa Bosne i Hercegovine bile povodom razgovora sa Velkoskim, koji trenutno nastupa za Nakhonratchasima Mazda FC (Tajland). Naime, u sezoni 2013/14 Krste Velkoski je odigrao šest utakmica u takmičenju Kupa BiH, a uspio je postići i dva gola. U finalnoj utakmici na Koševu protiv zeničkog Čelika, Velkoski je zatresao mrežu protivnika za 1:0, a susret je završen pobjedom Sarajeva rezultatom 3:1.

"Sjećanja na prvi trofej u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo ostaju zauvijek. Igrao sam zapaženu ulogu u pohodu na taj trofej osvajača Kupa i rado se sjećag gola za vodstvo na Koševu. Bile su to prije svega dvije dobre utakmice koje smo odigrali.", rekao je Velkoski za fksarajevo.ba

U ovoj sezoni, prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo igrati će finale Kupa. Izabranici Mehmeda Janjoša odmjeriti će snage sa Širokim Brijegom, a Velkoski očekuje da će igrači u bordo dresovima osvojiti novi trofej.

"Nadam se da će moje Sarajevo biti uspješnije u ovom dvomeču i da će osvojiti trofej. Vjerujem da će finalne utakmice biti dobre, uz pune tribine i igračima Sarajeva želim punom sreće u finalu protiv Širokog Brijega, ali i u preostalim utakmicama u Premijer ligi, gdje Sarajevo ima izgledne šanse da osvoji titulu. Svi u napad jedan je Hase!", zaključio je Velkoski.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sarajevo dočekuje Široki Brijeg na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" u srijedu, 10. maja, a utakmica se igra sa početkom u 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi