Napadač FK Sarajevo

Velkoski: Želio sam Dinamo u drugom pretkolu

FK Sarajevo je završio prvi dio priprema na olimpijskoj ljepotici Jahorini, a za predstojeće izazove na evropskoj sceni pripremat će se u Sloveniji. 

Da među izabranicima Dženana Uščuplića vlada odlična atmosfera potvrdio je i makedonski reprezentativac Krste Velkosti, koji je tokom razgovora za SportSport.ba istakao da je u drugom pretkolu Lige prvaka priželjkivao Dinamo iz Zagreba. 

"Pripreme teku u odličnoj atmosferi. Imamo odlične uvjete za rad, ali ovaj prvi dio priprema za nas igrače je malo teži. Jedva čekamo da idemo u Sloveniju, gdje ćemo odigrati par utakmica i odmah je lakše kad je trening više s loptom. Uglavnom, sve je odlično", kazao je Velkoski, te se osvrnuo na proteklu pauzu. 

"Ja nisam imao pauzu, bio sam sa reprezentacijom čitavo vrijeme. Pauza od petnaest dana je bila dovoljna da se vratimo u ritam, nismo mnogo izgubili i imamo dovoljno vremena da se što bolje spremimo.

Velkoski mnogo respektuje poljski Lech.

"Oni su šampioni svoje države, naravno da imaju naš respekt. Dobili smo neatraktivnog, ali jakog protivnika koji igra fudbaler baziran mnogo više na trčanju. Ponavljam, imamo dovoljno vremena da se što bolje spremimo za utakmicu, da nađemo njihove mane i pokušamo to iskoristiti."

Za potencijalnog protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka priželjkivao je zagrebački Dinamo, ali i APOEL. 

"Moja želja je bio Dinamo Zagreb. Volio bih isto da smo izvukli APOEL, ali i protiv Lecha imamo šanse 50-50. Prvu utakmicu igramo na domaćem terenu, nadam se da ćemo imati uspješnu epizodu u ovim kvalifikacijama."

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.