Održana konferencija za novinare

Velšani zadovoljni, Uščuplić želi ozbiljnost svih 90 minuta

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva u subotu će odigrati međunarodnu prijateljsku utakmicu protiv U21 ekipe Cardiff Cityja, a tim povodom danas je u klupskim prostorijama održana konferencija za novinare.

Na press konferenciji su se pojavili trener bordo tima Dženan Uščuplić, te trener velškog kluba Nilton Terroso, direktor Sarajeva Dino Selimović i kapiten gostujućeg tima Theo Warthon. 

"Želio bih se zahvaliti svima, prije svega FK Sarajvo na pozivu i dočeku. Ova utakmica je korak naprijed u smislu odnosa dva kluba, naročito u svjetlu investicije gospodina Tana u Cardiff i Sarajevo. Ponosni smo što smo dio saradnje i što smo gosti Sarajeva i što ćemo biti njihov partner u generalnoj probi. Drago nam je i bitno je da smo došli da odigramo ovu utakmicu. Važno je da publici u BiH predstavimo Cardiff i za mlade igrače ovog kluba bit ćve ovo veliko iskustvo pred stranom publikom. Velike koristi od ovog meča imat će oba kluba. Jako sam zadovoljan i sretan dočekom u glavnom gradu. Ljudi su ljubazni, jako su topli i zadovoljni smo uslugom od strane svih u Sarajevu. Pruženo nam je sve što nam je bilo potrebno. Ovo je sve na pozitivnom i vrhunskom nivou", rekao je trener mladog tima Cardiffa Terroso.

"Hvala svima u BiH. Mislim da će utakmica biti teška, ali najvažnije je da se unaprijedi saradnja klubova. Znamo FK Sarajevo i pratimo sve ono što se dešava. Nećemo se predati, došli smo pokazati što znamo i uradit ćemo sve da pobijedimo sutra", rekao je kapiten U21 tima Cardiffa Theo Warthon.

"Pozdravio bih sve prisutne i zahvalio se ekipi Cardiffa što su došli ovdje da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu. Za nas je jako bitna jer je generalna proba pred evropske utakmice. Vidjet ćemo što smo napravili za deset dana priprema u Sloveniji", izjavio je trener Sarajeva Dženan Uščuplić, dodavši:

"Tražit ću maksimalnu koncentraciju od igrača jer je ovo zadnja provjera. Želim da budu jako ozbiljni od prve do zadnje minute sutra. Krste Velkoski je dobio udarac u leđa u zadnjoj utakmici i njegov nastup je upitan za meč s Cardiffom. Sutra ćemo vidjeti hoće li igrati i Džemal Berberović, koji ima probema s aduktorom, a od ranije problema imaju i Kovačević, te Todorović".

Utakmica se igra na stadionu Asim Ferhatović - Hase s početkom u 21 sat. Cijene ulaznicu za predstojeće utakmicu su dodatno snižene, a dio prihoda od prodatih ulaznica bit će usmjeren ka sufinansiranju projekta internatskog smještaja djece u Srebrenici, koje realizira Udruženje "Međunarodni forum Solidarnosti - Emmaus".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Aktivni članovi FK Sarajevo svoje ulaznice mogu kupiti u odjelu za članstvo u ulici Maršala Tita 38/b i po cijenama: Tribina Sjever "Vedran Puljić" - 2 KM za članove kluba, 4 KM za ostale, tribina Istok 5 KM za članove, 6 KM za ostale, tribina Zapad 7 KM za članove, za ostale 8 KM, tribina Zapad galerija 20 KM za članove, 30 KM za ostale i bordo VIP za članove 40 KM, te 50 za one koji nisu članovi.

Dodajmo da je Irfan Peljto glavni sudija, prvi asistent je Dalibor Drašković, drugi asistent je Baković Haris, četvrti sudija je Moamer Čausević. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.