Veseljko Petrović ostaje na kormilu Viteza?

Uprava mu vjeruje

Veseljko Petrović ostaje na kormilu Viteza?

Nogometaši Viteza danas su u okviru 6.kola BHT Premijer lige savladali Radnik i tako upisali prvu pobjedu ove sezone nakon četiri uzastopna poraza.

Vitez je nakon poraza od Slavije ostao bez trenera, pošto je dotadašnji trener Husnija Arapović podnio ostavku.

Nakon njegovog odlaska tim je preuzeo njegov dotadašnji asistent Veseljko Petrović. Petrović je nakon poraza od Zrinjskog priliku za popravni iskoristio danas, savladavši na domaćem terenu Radnik iz Bijeljine. Danas jeosim kvalitetnog rezultata vidan bio i veliki napredak u igri, iako je Petrović imao velikih broj problema zbog izostanka igrača.

U razgovoru sa predsjednikom NK Vitez, Slavenom Garićem saznali smo da se još uvijek neće žuriti sa izborom novog trenera što bi moglo značiti ostanak Petrovića na čelu stručnog štaba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ako Veseljko ipak ne zadovolji ukuse uprave Viteza, moguć je povratak i prošlogodišnjeg trenera Valentina Plavčića koji je ekipu vodio na početku premijerne sezone u Premijer ligi.

Otkaz je dobio pred kraj prve polusezone, zbog nešto lošijih rezultata od onih kakvi su se očekivali, te neriješenih problema sa licencom. Ipak, najrealnije je očekivati ostanak Petrovića, a dodatni razlog je daleko umanjeni budžet kluba za ovu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.