Veterani RK Sloboda uspješni u Somoboru

Nastupali u oslabljenom sastavu

Veterani RK Sloboda uspješni u Somoboru

S. Mlaćo

Ekipa veterana Rukometnog kluba “Sloboda” iz Tuzle proteklog vikenda nastupila je na međunarodnom turniru u Somboru.

 Iako su tuzlanski veterani nastupili u oslabljenom sastavu, uprkos povredama i umoru, ponovo su pružili dobre partije i za jedan gol im je u ukupnom poretku izmakao plasman u finale. 

Ipak tuzlanski veterani su se u svoj grad vratili sa trofejom i to za najboljeg strijelca turnira. Titulu je ponio Bakir Buljugija. 

Inače, prvo mjesto na turniru u Somboru osvojila je ekipa Stara škola iz Subotice, a drugoplasirani je Sombor i trećeplasirani Grafičar Bezdan. 

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je veterankama Sombora, a slijede Slovenke i Slavonke te Vojvođanke. 

UG “Veterani RK Sloboda” zahvaljuje se svojim vjernim sponzorima bez kojih odlasci na međunarodne turnire ne bi bili mogući. 

Posebno se zahvaljujemo veteranima i veterankama RK “Sombor” koji su učinili sve da se osjećamo prijatno i da turnir prođe u najaboljem redu. 

Svojim ponasanjem kako na terenu tako i van njega smo dostojno predstavili nas Grad Tuzlu i tuzlanski rukomet. Hvala našim veteranima koji žive u Srbiji  i koji su dosli u posjetu svoji starim kolegama.

Naredni turnir na kojem će tuzlanski veterani učestvovati je u novembru u Subotici. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi