Veziri nevjerovatnim preokretom do opstanka

Pobejda Travnika

Veziri nevjerovatnim preokretom do opstanka

M. Šljivak

Fudbaleri Travnika osigurali su opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Veziri su nevjerovatnim preokretom savladali Borac u Banja Luci rezultatom 3:2.

Nakon poprilično dosadnog uvoda u utakmicu, Borac je u 19. minuti došao do vodstva. Mladi reprezentativac naše zemlje Srđan Grahovac, pogodio je mrežu Nurkovića za prednost domaćih 1:0. 

Nešto bolja igra Borca donijela je još jedan gol u mreži Vezira iz Travnika. Dosuđen je penal u finišu prvog dijela nakon igranja rukom Helvide u kaznenom prostoru, a precizan izvođač je Vladan Grujić za prednost Borca od 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je Travnik za samo četiri minute igre došao do izjednačenja. Prvo je Feđa Dudić pogodio s penala za smanjenje prednosti od 2:1, da bi već u narednom napadu Brazilac Adriano poravnao rezultat na 2:2.

Borac je potom ostao s igračem manje nakon isključenja Subića, a prednost igrača više Travnik je iskoristio. Feđa Dudić je fantastičnim udarcem u 72. minuti postigao gol za prednost Vezira od 3:2.

Travnik je do kraja uspio sačuvati prednost, te su pobjedeom u Banja Luci uspjeli osigurati opstanak u društvu najboljih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga, 30. kolo:

Borac - Travnik 2:3

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti