Veziri u generalci savladali Vitez

Pogađali Dudić i Sadiković

Veziri u generalci savladali Vitez

Nogometaši Travnika ubilježili su pobjedu u generalci pred nastavak prvenstva nad Vitezom rezultatom 2:0. Golove za Vezire postigli su Sadiković i Dudić.

Početni pritisak pripao je Vitežanima. Već u trećoj minuti Livaja pokušava nakon proigravanja Kapetana, ali Nurković se istakao. Nedugo nakon toga dva puta prijeti Jusufbašić, a stopostotnu šansu propušta Kapetan.

Nakon propuštenih prilika uslijedio period mirnije igre u kojem se bolje snašao Travnik, te prijetio preko Zaimovića, Musića i Dedića. U 36. minuti slobodan udarac na 20 metara od gola VIteza, izvodi ga Sadiković, prizeman šut, loša reakcija golmana domaćih i vodstvo Vezira. Sa rezultatom 1:0 se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu znatno slabija igra obje ekipe. Ponovo su se redale šanse za Vitez, međutim Vidovićev i Basarin udarac brani odlični Nurković. U 61. minuti utakmice Hasečić lijepo prešao Petrovića, asistirao iskusnom Dudiću, a ovaj bez problema savladava Škorića.

Nakon drugog primljenog gola Miše iz igre izvodi Pinjuha, Miloša i Vidovića, a zamijenili su ih Livančić, Jurčević i Alić, dok je u Travniku šansu dobio Jašarević. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.