Veziri žele ekspresni povratak u Premijer ligu

Bajrić zadovoljan prikazanim

Veziri žele ekspresni povratak u Premijer ligu

S. Mlaćo

Iako je na samom početku priprema situacija bila veoma loša, u redovima ekipe Travnika zasigurno pušu pozitivni vjetrovi.

Veziri su na Memorijalnom turniru Galib Mujičić u Vitezu prvo u subotu savladali FK Vitez (3:1), a zatim u finalu nakon penala izgubili od Rudara iz Kaknja iako su tokom cijele utakmice bili mnogo bolji protivnik i stvorili veliki broj prilika.


Tim sa Pirote u pojedinim momentima djelovao je veoma uigrano, čak se pred golom Rudara igrala i "viktorije", te prema svemu sudeći uz još par pojačanja Veziri će biti kandidati za sami vrh u Prvoj ligi Federacije.


"Uzimajući sve one okolnosti koje su dešavale prije ovoga ja moram biti i više nego zadovoljan. Ovo što smo mi prikazali i jučer i danas s ovim fondom igrača mislim da smo na pravom putu da napravimo pravo ekipu i da u takmičarskom dijelu Prve lige Federacije napravimo jedan dobar i kvalitetan rezultat", istakao je za SportSport.ba Osman Bajrić, trener Travnika.


Sigurno je da će Veziri pokušati već u ovoj sezoni da se vrate u premijerligaško društvo što u ovom klubu i ne kriju.


"Bilo je tu igrača na probi i najvjerovatnije dosta njih ćemo ostaviti, a mi naravno uvijek gajimo najviše ambicije. Ništa nije nemoguće. Uz jedan kvalitetan, požrtvovan i nesebičan rad, te angažovanje svih struktura kluba mi možemo doći do pravog cilja", dodao je trener Vezira.


U Travniku do početka sezone u Prvoj ligi Federacije planiraju angažovati još nekoliko pojačanja, čime bi igrački kadar bio i kompletiran. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi