Vidić i Goloman nove akvizicije Metalleghea

Federalni prvoligaš

Vidić i Goloman nove akvizicije Metalleghea

Federalni prvoligaš, Metalleghe BSI, uoči početka prvenstva svoje redove pojačao je sa nova dva kvalitetna fudbalera. 

Saradnju sa timom iz Jajca dogovorili su Lazar Vidić i Admir Goloman, što je za SportSport.ba potvrdio i šef stručnog štaba Nermin Bašić. 

"Vidić je provjeren igrač i s njim smo vrlo brzo pronašli zajednički jezik. Insistirao sam na njegovom dolasku, jer sam vrlo dobro upoznat s njegovim igračkim kvalitetama. Mi još uvijek nismo zaključili listu pojačanja, a u klub je stigao i mladi Admir Goloman", kazao nam je Bašić.

Inače, Vidić u redove Metalleghea stiže iz Mladosti, prije koje je nosio dresove Rudara, Veleža, Slavije, Radničkog i Požarevca, dok je Goloman nastupao za Travnik, švicarski Wettswil, te omladinske selekcije Dinama i Sarajeva. 

Kada su u pitanju ambicije za drugi dio sezone, Bašić je istakao da primarni cilj kluba nije ulazak u Premijer ligu BiH. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Od početka sezone baziramo se isključivo na tome da igramo kvalitetan fudbal. Igrače ne opterećujemo tabelom i rezultatom, već je cilj da igraju dobro, srcem i da vrate dio toga klubu", riječi su Bašića. 

Metalleghe BSI prvi dio sezone u Prvoj ligi FBiH okončao je na četvrtoj poziciji, sa dva boda manje od prvoplasiranog Goražda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.