Vidić: Na muci se poznaju junaci

Rudar mora pobijediti

Vidić: Na muci se poznaju junaci

U Potkozarju je atmosfera došla u fazu blizu ključanja,a razlog je subotanja utakmica između Rudara i Travnika. 

Ovaj duel bi mogao odrediti sudbinu Rudara koji se grčevito bori za opstanak i kome je pobjeda neophoda kako bi produžio nadu da može sačuvati status premijerligaša.

Razloga za brigu u ovom klubu imaju, jer Mikić i golman Bodiroga neće igrati i ovaj podatak u mnogome brine sve navijače tima iz Prijedora. I Jasmin Čampara će biti van stroja zbog povrede koljena.

„Morat ćemo pokazati zube u ovom susretu. Vjerujem da će biti pravog rata na terenu. Kad to kažem mislim na veliku borbu sa obje strane. Vjerujem da ćemo se mi na kraju radovati osvajanju tri boda,“ jasan je odbrambeni igrač Goran Kotaran.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svjesni su u Rudaru da im ni pobjeda protiv Travnika ne garantuje opstanak, ali u ovom klubu žele prekinuti niz od sedam utakmica bez pobjede i šest susreta bez postignutog gola.

„Sad ako želimo pobjediti, a želimo, onda moramo postići gol. Kako, to ćemo vidjeti na trenu. Mi u ovaj susret moramo ući maksimalno ofanzivno, jer Travniku odgovara i neodlučan ishod. Bit će teško, ali na muci se poznaju junaci. Vrijeme je da konačno pobjedimo pred svojim navijačima,“ rekao je napadač Lazar Vidić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.