"Vidjeli ste koliko je bitno postići pogodak protiv nas"

Hurem nakon meča

"Vidjeli ste koliko je bitno postići pogodak protiv nas"

S. Mlaćo

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo danas su u Bugojnu sa 5:1 deklasirale ŽNK Iskra, a pitanje pobjednika bilo je riješeno već nakon prvih 45 minuta kada su Sarajke imale vodstvo od 3:0.

U drugom poluvremenu Bordo dame primile su i prvi pogodak u sezoni, a zatim i postigle još dva za uvjerljivu pobjedu. Nakon susreta u Bugojnu za SportSport.ba je govorila šef stručnog štaba SFK 2000  i trener ženske nogometne reprezentacije naše zemlje Samira Hurem.

- "Kao što znate igrali smo šesnaestinu Lige prvaka, došli prije par dana i ekipa je potrošena, ali ipak smo pokazali da SFK još uvijek dominira i da će dominirati. Djevojke su veoma kvalitetne, a igračice Iskre se jesu borile i mislim da su bile više agresivne nego što su se fokusirale na igru. Ja iz nekog svog ugla ženskog fudbala učim igračice igrat fudbal i mislim da je utakmica bila dobra. SFK je ostvario svoje ciljeve", kazala je Hurem.

U 46.minuti nogometašice SFK 2000 su primile prvi pogodak u ovoj sezoni, što je zaista nesvakidašnja vijest, s obzirom da protivničke nogometašice u našoj zemlji Bordo ekipi vrlo često tokom cijele utakmice ne stvore ni ozbiljnu šansu.

"Vidjeli ste koliko se raduju igračice Iskre i koliko je bitno postići pogodak protiv SFK-a. Teren je bio užasno loš za igru, vrijeme je učinilo svoje i taj gol je pao tako. Neka je, drago mi je, a nije to greška moje golmanice koja je pokazala u slijedeća dva navrata svoje kvalitete. Drago mi je da je publika imala šta vidjeti,  ali opet kažem,  ja sam žena koja je dosta tako napravila u fudbalu i više bi voljela da su igračice Iskre fokusirane na igru, nego na neku agresivnost", ističe naša sagovornica.

Ispadanje u šesnaestini finala  protiv ruske Rossiyanke u posljednjim sekundama susreta sigurno je još uvijek glavna tema u našoj najtrofejniji ženskoj momčadi.

"Ženski fudbal je davno razvijen i postao je popularan biznis. Vi igrate protiv prvakinja Rusije koje imaju nekoliko miliona godišnji budžet i igračicu koju ima redovna primanja 17.000 eura, a vi znate da nemate taj budžet u čitavoj državi, ne znam ni muški timovi da mogu imati to što ima Rossiyanka. Uspijete na svoj način kroz disciplinovanu igru da ih onemogućite u onom što žele, a da  ne kažem da nam je falilo veoma malo. Falilo nam je sreće, ali ja opet kažem to je nama potvrda da dobro radimo i da država treba da se brine o ženskom fudbalu, jer novac je ono što diktira koliko možete dalje. Ja sam čestitala Rossiyanki jer su oni kvalitetniji tim i zasluženo idu dalje, ali moje igračice su dale sve od sebe. To ćemo slijedeće godine sigurno proći, jer je to neko sazrijevanje tima i motivacija  da nastavite dalje i još bolje", dodala je Samira Hurem na kraju razgovora za naš portal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi