"Vidjet ćemo da li je realno da pređem u Željezničar"

Marko Obradović o navodnom interesu sa Grbavice

"Vidjet ćemo da li je realno da pređem u Željezničar"

U posljednje vrijeme u bosanskohercegovačkoj javnosti se sve više špekuliše o dolasku napadača Marka Obradovića u redove FK Željezničar. 

Srbijanski internacionalac sa Željezničarom se povezivao i u prošlosti, a na njegovom dolasku na Grbavicu navodno insistira trener Slavko Petrović koji  je imao priliku uspješno sarađivati s Obradovićem dok je bio trener Radnika. 

Obradović je u razgovoru za SportSport.ba odbacio špekulacije da je imao bilo kakve kontakte sa Željezničarom, dodajući da ne zna koliko je realno očekivati da se realizuje posao iz razloga što je za Radnik vezan ugovorom. 

"Iskren da budem, o interesu Željezničara ne znam ništa. Saigrači su mi govorili da su čitali o tome, ali mene niko nije kontaktirao i o tome u ovom trenutku nemam šta reći. Ranije je bilo nekih razgovora dok su klub vodili Odović i Mulalić. Tada je bila nešto drugačija situacija, ugovor mi je isticao i postojala je mogućnost da dođem, no na kraju od cijele priče nije bilo ništa. Oni su očito bili procijenili da im tip igrača kakav sam ja u tom trenutku nije bio potreban", kazao je Obradović za SportSport.ba. 

Obradović ne krije da bi želio ponovo sarađivati sa Petrovićem, o čijim trenerskim kvalitetama ima samo riječi hvale. 

"Sigurno da cijenim mnogo trenera Petrovića koji je danas u Željezničaru. Znam vrlo dobro kako radi i volio bih da nekada ponovo sarađujemo, a da li će to biti u Željezničaru ili ne, vidjet ćemo. Ne znam koliko je moguće da karijeru nastavim na Grbavici pošto mi ugovor sa Radnikom još uvijek važi", istakao je Obradović i za kraj dodao:

"O Željezničaru kao klubu mogu govoriti samo najbolje. Jedan je od najboljih u BiH i bilo bi zadovoljstvo igrati jednog dana tu, ali vidjet ćemo koliko je to realno. Rano je još za takve priče dok ne dođe do ozbiljnijeg interesovanja".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U proteklom periodu za dovođenje Obradovića su još bili zainteresovani Sloboda i Sarajevo, a vrijedi istaći da je ovaj 25-godišnji Beograđanin u dosadašnjem dijelu sezone postigao šest golova i upisao dvije asistencije. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi