Vidović: Raduje nas dobra prednost nad Olimpikom i Čelikom

Junak pobjede Jajčana

Vidović: Raduje nas dobra prednost nad Olimpikom i Čelikom

S. Mlaćo

Nogometaši Metalleghea iz Jajca u subotu su slavili veoma važnu pobjedu nad Širokim Brijegom (1:0), te tako uspješno otvorili drugi dio sezone u BH Telecom Premijer ligi. 

Bila je to sasvim očekivano veoma neizvjesna utakmica, a junak pobjede domaćih bio je Antonio Vidović koji je u 27. minuti matirao golmana Širokog Brijega i donio svom timu važnu pobjedu. Vidović je u zimskom prelaznom roku došao u Metalleghe BSI iz Orašja, te već pokazao da će biti veoma važna karika u timu Mate Neretljaka. 

"Utakmica je bila veoma teška, a mi smo od prve minute krenuli agresivno, jer smo znali da samo tako možemo parirati protivniku i na kraju se ta borbenost isplatila. Iskoristili smo svoju prvu šansu i postigli pogogodak, te poslije toga nastavili  igrati agresivno i nismo dopustili gostima da se vrate u igru niti u jednom trenutku", kazao je  Vidović za SportSport.ba.

Zvanični debi za Metalleghe BSI nije mogao zamisliti na ljepši način.

"Sigurno da je moj debi u novom klubu počeo na najbolji način. Lijepo je postići pobjedonosni pogodak u svom debiju i tako sebi dati veliko samopouzdanje za nastavak teške sezone", jasan je naš sagovornik. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jajčani su pobjedom povećali prednost nad Olimpikom i Čelikom, a u narednom kolu u goste će Slobodi. 

"Slijedi nam teško gostovanje u Tuzlu, ali mi idemo sa puno samopouzdanja nakon velike pobjede i sigurno da idemo pokušati napraviti dobar rezultat i zadržati bodovnu prednost nad konkurentima za opstanak. Sigurno da nas raduje dobra prednost u odnosu na Čelik i Olimpik, ali ne smijemo se puno zamarati s tim. Ima još puno da se igra, 14. kola do kraja i sigurno da će biti velika borba za opstanak u ligi", dodao je član NK Metalleghe BSI Antonio Vidović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi