Vinko Marinović odabrao igrače za Vels
Foto: EPA

23 igrača na spisku

Vinko Marinović odabrao igrače za Vels

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine će narednu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo odigrati protiv Velsa 10. novembra u 19:00 sati u Bangoru.

Selektor Vinko Marinović je za ovaj susret pozvao 23 igrača:

Nemanja Trkulja (FK Borac), Azir Muminović (FK Sloboda), Matej Marković (NK Čelik), Darko Todorović (FK Sloboda), Kerim Memija (Vejle), Kemal Osmanković (FK Željezničar), Besim Šerbečić (FK Radnik), Stjepan Radeljić (VfB Stuttgart), Marko Mihojević (FK Sarajevo), Eldar Ćivić (AC Sparta Prag), Stjepan Lončar (NK Široki Brijeg), Marijan Ćavar (HŠK Zrinjski), Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Ismar Hairlahović (FK Sloboda), Amer Gojak (GNK Dinamo), Elvedin Herić (FK Sarajevo), Luka Menalo (NK Široki Brijeg), Nikola Dujaković (FK Krupa), Zinedin Mustedanagić (Dukla Prag), Mićo Kuzmanović (FK Sarajevo), Ivan Jukić (Korona Kielce), Ermedin Demirović (Alaves), Almir Aganspahić (FK Mladost). 

O ovim pripremama Marinović je govorio za stranicu N/FSBiH. 

„Na spisku su uglavnom igrači koji su bili i u ranijem sazivu. Jedino ne možemo računati na Demira Pecu koji će zbog povrede propustiti ovo okupljanje. Sada imamo samo dva dana za pripreme, ali takav je kalendar i moramo se osloniti na ono što smo uradili u proteklom periodu kada smo imali mnogo više vremena za rad", kazao je selektor mlade reprezentacije BiH i još dodao:

„Kao što sam i ranije govorio, imamo tešku grupu, ali ćemo se truditi da iskoristimo sve šanse koje nam se ukažu. Vels je ekipa koja zaslužuje poštovanje, pobijedili su Švajcarsku, ali i mi smo nadigrali Portugal, tako da će sasvim sigurno ovaj duel biti neizvjestan. Ipak, ako ponovimo igru kao protiv Portugala, možemo se nadati dobrom rezultatu", istakao je Marinović. 

Reprezentativci će se okupiti 6. novembra u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi