Navijači žele reprogram duga i novi statut

Više od 5.000 Zeničana podržalo mirne proteste

D. Kurbegović

Danas se na glavnom Gradskom trgu u Zenici okupilo više od 5.000 Zeničana, odnosno svih onih kojima je crno-crvena boja u srcu. 

Nogometni klub Čelik proživljava najgore trenutke u svojoj historiji, klub je najveći sportski dužnik u državi, a lagano mu prijeti i gašenje.

Glavni simbol Zenice je nogometni klub, a to vrlo dobro znaju ljudi koji vole Čelik, tako da su danas u velikom broju izašli na mirne proteste. Neformalna grupa građana "Za Čelik" i Udruženje "Robijaši 1988" zahtijevaju hitno potpisivanje reprograma duga, te usvajanje novog statuta kluba.

Trenutno Čelik nema rukovodstva kluba, dugovi su preko 10 miliona KM, tako da je došlo 5 do 12, kako kažu svi ljubitelji kluba s Bilinog polja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Danas su navijači i simpatizeri kluba, mirnom šetnjom kroz čitav grad do stadiona, dlanovima i pjesmom pokazali koliko im je zaista stalo do kluba. Oni ističu da ne traže mnogo, samo jedan normalan klub, koji će transparentno poslovati, te da i oni jednog dana mogu voditi svoju djecu na ispunjeno Bilino polje, kao što su njih nekad očevi isto vodili.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi