Visočanima zavezane ruke: Nemaju pravo na komentar

Nakon meča u Gradačcu

Visočanima zavezane ruke: Nemaju pravo na komentar

S. Mlaćo

Nevjerovatne scene obilježile su sami kraj današnjeg meča 11. kola Prve lige FBiH između Zvijezde i Bosne Visoko.

Domaći su vodili 1:0 do 90 minute, ali onda su nezadovoljni suđenjem Sanela Silića gosti sjeli na travnjak u znak protesta.

Domaći to koriste i postižu dva brza pogotka, ali o ovom meču će se sigurno dugo pričati. Sve je prethodilo isključenju pomoćnog trenera Bosne Dženana Hošića, koji je i odstranjen sa terena.

Pokušali smo dobiti komentar od članova NK Bosna, ali oni su nam kazali da izjavom mogu samo još više naškoditi sebi, a zanimljivo da i pravnik takmičenja Prve lige FBiH kaže da svako komentarisanje suđenja u medijima igračima i trenerima donosi novčanu kaznu, što je svakako odluka o kojoj se može diskutovati.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Klubovi i igračima se na taj način zabranjuje da daju svoj komentar suđenja, pa se onda svi možemo zapitati zbog koga se i igra nogomet u Prvoj ligi FBiH. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti