Visoka pobjeda Bratstva, remi u Banovićima

19. kolo Prve lige Federacije BiH

Visoka pobjeda Bratstva, remi u Banovićima

S. Mlaćo

Nogometaši Bratstva opravdali su ulogu favorita protiv predposljednjeg tima Prve lige Federacije NK Novi Travnik, te danas upisali pobjedu 6:0.

Domaći su poveli u devetoj minuti autogolom Petra Kovača, golmana gostiju, koji je nespretno reagovao i zatresao svoju mrežu.

U 17. minuti bilo je 2:0. Mrežu Novog Travnika zatresao je Jasmin Mujkić. Bio je to i konačan rezultat prvog poluvremena. 

U drugom poluvremenu dva pogotka Poturalića, te po jedan Mujkića i Mulahusejnovića  za sigurnu pobjedu izabranika Denisa Sadikovića.

FK Bratstvo - NK Novi Travnik 6:0 ( 2x Mujkić, 2x Poturalić, Mulahusejnović)

FK Bratstvo: Divković, Hasić, Salkić, Diabang, Vehabović, Jaganjac, Kahrimanović, Kuduzović, Kadić, Mujkić, Ikanović.

NK Novi Travnik: Kovač, Ramulj, Silajdžija, Ramuši, Heco, Baručija, Petak, Crnović, Miličević, Džaja, Buljubašić.

U Banovićima su snage odmjerili Budućnost i Sloga, a nakon 90. minuta mreže se nisu tresle.

Domaći su na samom početku imali nešto više od igre, ali gledaoci nisu mogli vidjeti baš dopadljiv meč. Beširević je imao dobru šansu za domaće, ali se mreža gostiju nije tresla.

Prijetila je i Sloga ali se na poluvrijeme otišlo bez pogodaka. U drugom poluvremenu slaba utakmica, a desetak minuta prije kraja Šehić je pokušao za Budućnost, ali njegov udarac glavom odlazi preko gola. Domaći su do kraja tražili jedanaesterac nakon što je srušen Aljukić, ali se glavni sudija nije oglasio.

FK Budućnost - NK Sloga Simin Han 0:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Budućnost: Mujkić, Zulić, Aljukić, Kavazović, Pirić, Šehić, Kovačević, Mahmutović, Beširović, Džinić, Ibrić.

NK Sloga SH: Hamzabegović, Šinik, Jazvin, Moranjkić, Todorović, Musić, Širanović, Habibović, Ibrahimović, Ramić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi