Vitez bez postignutog gola kreće u novu sezonu

Vitez bez postignutog gola kreće u novu sezonu

NK Vitez je danas na pomoćnom stadionu niželigaša Rijeke odradio jedan od posljednih treninga pred početak nove sezone.

Vitez je u prošloj, svojoj debitantskoj sezoni u Premijer ligi zauzeo devetu poziciju na tabeli i oduševio mnoge svojom igrom.

Ali već krajem prošle sezone, a početkom ove mnogo toga se promijenilo u Vitezu. Odlazak glavnog sponzora rezultirao je odlazak hrvatskog trenera Ante Miše kojeg Vitežani nisu mogli plaćati, a nakon Miše uslijedio je odlazak nekoliko nosioca igre iz prošle sezone. Brekalo, Dedić, Isaković su samo neka od imena koja su napustila Vitez.

Uprava NK Vitez je brzo trebala pronaći zamjenu za Mišu, a "pravu" zamjenu su pronašli u Husniji Arapoviću. Arapović je od svog dolaska doveo četvoricu igrača za koje je malo ko čuo, a to su Anto Hrkać, Anto Pinjo, Andrija Petrović, te Stipe Miloš.

Učinak Viteza u pripremnim utakmicama je katastrofalan, bez ijedne pobjede, bez ijednog postignutog pogotka. Kako će se trener Arapović sa svojim igračima snaći na Bilinom polju u subotu niko ne može ni predvidjeti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti