Vitez dobio pravo nastupa na svom stadionu

Protiv Krupe na Gradskom stadionu

Vitez dobio pravo nastupa na svom stadionu

M. Šljivak

Nogometaši Viteza dobili su dozvolu od Nogometnog saveza BiH (NSBiH) za odigravanje utakmica na Gradskom stadionu u Vitezu.

Pred početak Premijer lige odigravanje utakmica na Gradskom stadionu u Vitezu je bilo pod velikim upitnikom, pa je postojala mogućnost da NK Vitez svoje utakmice igra u Zenici na Kamberovića polju.

Ipak, fudbaleri ovog kluba će u subotu ipak nastupiti na svom stadionu u duelu protiv Krupe. Stadion je dobio sve potrebne dozvole NSBiH i nema nikakvih prepreka da se utakmica odigra.

Vitez je nakon ulaska u Premijer ligu prije četiri sezone igrao prvu polusezonu u Zenici, dok nisu stečeni uslovi za nastup na Gradskom stadionu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, činjenica je da stadion u ovom gradu još uvijek ima nedostataka i da će rukvodostvo Vitežana uskoro morati da se pozabavi i ostalim stvarima oko stadiona kako bi imali što bolje uslove u nastavku sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi