Vitez generalku protiv Olimpica igra u Zenici

Utakmica na Kamberovića polju

Vitez generalku protiv Olimpica igra u Zenici

D. Kurbegović

Nogometaši Viteza vratili su se sa Kupresa, te se na stadionu Rijeke u Vitezu nastavljaju pripremati za početak prvenstva u Premijer ligi. 

Izabranici Valentina Plavčića odigrali su dosta kvalitetnih utakmica u pripremnom periodu, a generalku pred početak prvenstva odigraće u subotu na Kamberovića polju u Zenici protiv sarajevskog Olimpica.

Utakmica će biti odigrana najvjerovatnije u 17.30 minuta, te će ovo biti posljednja provjera za obje ekipe da isprobaju neke taktičke varijante.

Nogometaši Viteza u debitantskoj sezoni u Premijer ligi pokušat će izboriti opstanak, a koliko se ozbiljno radi u klubu, te se želi napraviti zdrava sredina dovoljno govori o tome da je kostur ekipe iz prošle sezone zadržan, te da je u klub došlo nekoliko provjerenih igrača poput Aldina Šišića, Armina Kapetana, Slavka Brekala, Marka Mišića i Dalibora Kožula.

Vitez će svoje utakmice dok ne obnove stadion koji će zadovoljiti kriterije igrati u Zenici, a nema sumnje da će zbog blizine Zenice i Viteza, te velikog broja bivših igrača Čelika koji nastupaju za ovaj klub imati ogromnu podršku publike.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.