Vitez i Krajina za šampionsku titulu

Posljednje kolo Druge lige FBiH grupa Zapad

Vitez i Krajina za šampionsku titulu

S. Mlaćo

Sutra se igraju svi susreti posljednjeg 18. kola Druge lige Federacije grupa Zapad za sezonu 2015/16., a šampion će biti odlučen u Vitezu gdje će snage odmjeriti trenutno drugoplasirani FK Vitez te prvoplasirana Krajina iz Cazina.

Cazinjani imaju 33 boda, a Vitez 32, te je gostima za šampionsku titulu dovoljan i remi kao i pobjeda, dok bi u slučaju da pobjedu odnesu domaćini titula ostala u Vitezu. 

Zanimljivo da Vitežani ne ispunjavaju uvjete za plasman u Prvu ligu Federacije te ukoliko sutra slave grupa Zapad neće imati svog predstavnika u baražu.

Iskra iz Bugojna na svom terenu dočekati će slabašni Vitez iz Bužima, ali Bugojanci nemaju nikakve šanse da osvoje prvo mjesto. Ipak, sigurno je da će tražiti pobjedu kako bi se na najbolji mogući način oprostili od svojih navijača.

Borac iz Izačića ugostiće Radnik iz Donjeg Vakufa, dok će Ključ na svom terenu protiv Krajišnika  jurišati na tri boda  koja bi mu donijela i opstanak u ligi. Zanimljivo će biti u Turbetu gdje će snage odmjeriti  Vlašić i Sloga iz Bosanske Otoke, a domaći su pod imperativom pobjede koja im opet na kraju ne mora značiti siguran opstanak,  jer će zavisiti od rezultata utakmice Ključ i Krajišnik.  

Svi susreti počinju u 17:30. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi