Vitez odgodio slavlje Iskre, te smanjio prednost Bugojanaca

Sigurna pobjeda Krajine u Cazinu

Vitez odgodio slavlje Iskre, te smanjio prednost Bugojanaca

S. Mlaćo

U subotu je odigrano šest utakmica 24. kola Druge lige FBiH grupa Zapad.

U derbiju kola snage su odmjerile FK Vitez i NK Iskra, a domaći su slavili rezultatom 3:2.

Već nakon deset minuta Vitez je imao prednost 2:0 pogotcima Sabahudina Petaka i Ammara Haskića, da bi za samo minutu Haris Seferović sa dva pogotka vratio stvari na početak.

Pobjedu Vitezu, te samo tri boda zaostatka upravom za Iskrom donio je u 76. minuti rezervista Tarik Pjanić.

Krajina je bez većih problema na svom stadionu savladala Vitez iz Bužima (3:0), a za Cazinjane su pogađali Elmin Prošić, Ermin Mizić i Fikret Balić.

Bratstvo je sa 3:1 deklasirao Radnik iz Donjeg Vakufa 3:1, dok je Ključ deklasirao Vlašić sa visokih 7:0. Krajišnik je nadigrao Kieljak 5:1, a u duelu Sloge i Podgrmeča završilo je 0:0.

Dva kola prije kraja Iskra je lider na tabeli sa 49 osvojenih bodova, dok je Vitez drugoplasirani sa 46. Krajina ima 44, a Radnik 43. Na dnu su Ključ sa 17, dok Vlašić ima 18.

Ukoliko Iskra u narednom kolu savlada Krajinu, a FK Vitez i pobjedi u Donjem Vakufu, Bugojanci bi i zvanično osvojili titulu prvaka, s obzirom da je imaju bolji međusobni duel od Vitežana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi