Vitez preokretom do trijumfa nad Mladosti

Vitez preokretom do trijumfa nad Mladosti

E. Škorić

Nogometaši Viteza uspjeli su preorkenuti vodstvo Mladosti i na kraju ostvariti pobjedu u 11. kolu BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Duel "novih kolačića" odigran je u Zenici na Kamberovića polju, gdje je "domaćin" uspio da dođe do važne pobjede.

Već u 11. minuti gosti iz Bijeljine došli su u vodstvo. Krezović je ubacio loptu u šesnaesterac domaćih, Brekalo igrao rukom i donio veliku priliku Mladosti. Krezović je sam uzeo loptu u ruke i pogodio za 0:1.

Imali su ubrzo domaći šansu, ali Smriko glavom puca pored gola gostujućeg golmana Tripića, koji je savladan u 20. minuti. Upravo Smriko je iz okreta s pet metara pogodio za 1:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja prvog dijela Vitežani su bili bolji, a Smriko i Kapetan nisu bili dovoljno precizni. U drugom dijelu Vitez prijeti preko Mišića, koji sjajno izvodi slobodni udarac s 25 metara, ali Tripić spašava goste.

Vitez je do drugog, pobjedničkog gola stigao u 59. minuti. Jurčević je ubacio iz kornera, a Dilaver pronašao put do mreže Tripića za vrijedna tri boda tima iz Viteza koji svoje domaće utakmice (još uvijek) igra u Zenici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.