Vitez protiv Čelika do zlata vrijedne pobjede

Vitežani slavili na svom terenu

Vitez protiv Čelika do zlata vrijedne pobjede

Fudbaleri Viteza danas su u prvoj utakmici 27. kola BH Telecom Premijer lige BiH na domaćem terenu savladali Čelik s minimalnih 1:0.  

Ovaj dvoboj je bio od izuzetne važnosti za izabranike Branka Karačića koji vode borbu za očuvanje premijerligaškog statusa, a utakmica na Gradskom stadionu u Vitezu je počela otvoreno s obje strane. 

Već u osmoj minuti Čelik je mogao minimalno povesti. Nakon što je Selimović pao u šesnaestercu, sudac Mulahasanović je pokazao na bijelu tačku, ali Živković je uspio odbraniti jedanaesterac Popoviću i promjene rezultata nije bilo. 

U 16. minuti domaćem čuvaru mreže je zaprijetio Kojić, da bi samo nekoliko minuta kasnije uzvratio Livančić. Uspjeli su Vitežani stvoriti nekoliko ozbiljnih šansi, a onu najbolju u 42. minuti iskoristio je Mrkaić kada je nakon gužve u šesnaestercu matirao Adilovića za vodstvo od 1:0. To je ujedno bio i konačan rezultat na poluvremenu. 

U drugom dijelu utakmice Vitez je djelovao nešto opasnije. U desetoj minuti nastavka Kapetan je nakon centaršuta Đurića šutirao pored gola, da bi potom u 72. minuti gostujući golman Adilović odbranio udarac Đurića. 

Na novu ozbiljniju šansu Vitez je čekao do 76. minute, kada je Mrkaić sam izašao pred Adilovića koji potom brani njegov udarac. Do kraja utakmice Čelik je pokušavao na sve načine izjednačiti, ali domaći su se odbranili i sačuvali minimalno vodstvo za vrijedna tri boda u borbi za opstanak. 

BHT Premijer liga, 27. kolo:

Vitez - Čelik 1:0 (Mrkaić 42')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez: Živković, Jevtić, Muminović, Barić, Mrkaić, Livančić, Leopold, Barišić, Sadiković, Kapetan, Đurić. 

Čelik: Adilović, Grahovac, Kazazić, Đidić, Selimović, Kojić, Popović, Bureković, Pezer, Hećo, Jusić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi