Vitez protiv Slobode bez Livaje, Jurčevića i Miloša

Vitežani oslabljeni u važnoj utakmici

Vitez protiv Slobode bez Livaje, Jurčevića i Miloša

D. Kurbegović

Nogometaši Viteza napokon su pružili jednu dobru partiju, te su proteklog vikenda na teškom gostovanju kod Drine u Zvorniku uspjeli osvojiti bod u jednoj veoma dobroj utakmici koja je na kraju završila bez golova.

U situaciji kakvoj je Vitez sigurno da je bod u gostima kod jednog od konkurenata za opstanak veoma važan za vraćanje poljuljanog samopouzdanja.

Čini se da je Ante Miše probudio ekipu, te je njegov ponovni dolazak u klub izazvao pozitivan šok. Vitez iz kolo u kolo igra sve bolje i za očekivati je bolje rezultate i bijeg s dna tabele u narednim kolima.

Narednog vikenda Vitežane očekuje sigurno najvažnija utakmica do kraja polusezone, na domaćem terenu dočekuju Slobodu, koja u posljednje vrijeme pruža nešto lošije partije što je prilika za domaćine da ostvare drugu domaću pobjedu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak Ante Miše protiv Slobode biće na mukama oko sastavljanja ekipe, jer je Livaja dobio treći žuti, a kapiten Jurčević crveni karton u Zvroniku, dok je povrijeđen i Stipe Miloš, tako da će domaćini biti lišeni usluga veoma važnih igrača.

Međutim ako ponove igru i zalaganje iz prošlih utakmica, onda se Vitez ne treba brinuti oko rezultata protiv Slobode, čime bi potvrdili bod u Zvorniku, te u naredne utakmice ušli mnogo rasterećeniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.