Vitez slavio na Otoci i ostao u Premijer ligi

Izborili opstanak

Vitez slavio na Otoci i ostao u Premijer ligi

M. Šljivak

Fudbaleri Viteza izborili su opstanak u Premijer ligi BiH. Tim Slaven Muse je u 10. kolu Lige za opstanak pobijedio na gostovanju u Sarajevu ekipu Olimpica s 1:0, te ćemo ovaj tim i naredne sezone gledati u društvu najboljih timova BiH.

Vitez je pod imperativom pobjede ušao u ovaj meč, jer su sa tri boda bili sigurni u borbi za opstanak.

Prvo poluvrijeme ovog duela donijelo je zaista dobar fudbal s puno prilika i prava je šteta što ovi timovi ovako nisu igrali u većem dijelu sezone.

Oba tima su u uvodnim minutama imala po jedan dobar pokušaj. Pokušali su Osmanović i Barišić, da bi u 12. minuti Vitez došao i do vodstva. Sjajnu akciju je završio Anel Dedić za prednost od 0:1.

Potom je Olimpic preuzeo terensku inicijativu, dok su gosti šansu za novi gol čekali iz kontri. Sijevale su šanse na obje strane, stvorila su oba tima nekoliko izuzetno dobrih šansi u prvom dijelu i pravo je čudo što se na odmor otišli vodstvom gostiju od 0:1.

Nastavak meča je donio mnogo manje uzbuđenja. Gosti iz Viteza su se potpuno povukli, te su čekali šansu iz kontri. Olimpic je pokušavao doći do izjednačenja. Stvorili su nekoliko opasnih situacija pred golom Nwolokora, ali do gola nisu mogli.

Ostalo je do kraja 1:0 za goste iz Viteza koji tako ostaju u Premijer ligi BiH, dok ćemo Olimpic od naredne sezone gledati u Prvoj ligi Federacije BiH.

Liga za opstanak, 10. kolo:

Olimpic - Vitez 0:1 (Dedić 12')

Olimpic: Bandović, Osmanović, Mahović, Karić, Kojić, Čolić, Pehar, Milović, Govedarica, Bogdanović, Svraka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez: Nwolokor, Livaja, Muminović, Dedić, Vrhovac, Mamić, Barišić, Sadiković, Kapetan, Selimović, Hodžurda.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi