Vitez smijenio trenera uoči duela sa Željom

Plavčića posla koštala dva poraza na otvaranju sezone

Vitez smijenio trenera uoči duela sa Željom

Valentin Plavčić nije više trener Viteza pošto su mu se čelnici kluba nakon dva odigrana kola odlučili zahvaliti na saradnji.

Nakon dva poraza na otvaranju nove premijerligaške sezone čelnici Viteza pokušat će ekipu prodrmati smjenom na klupi, no da li će u tome uspjeti saznat će se nakon duela sa Željezničarem.

Sada već bivši trener Valentin Plavčić se u ovoj epizodi u Vitezu zadržao dosta kratko, odnosno u finišu prošle sezone na klupi je zamijenio je Antu Mišu, a nakon dvije utakmice u ovoj sezoni dobio je otkaz. Sa Plavčićem klupu Viteza su napustili i njegovi pomoćnici Veseljko Petrović i Jasmin Đidić.


Još uvijek se ne zna ko će na klupi Viteza naslijediti Plavčića, a kao glavni kandidat spominje se nekadašnji trener Širokog Brijega i Zrinjskog, Slaven Musa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.