Vitez u pripremnom meču savladao Maribor

U Medulinu

Vitez u pripremnom meču savladao Maribor

Nogometaši Viteza danas su odigrali drugi pripremni susret na pripremama u Medulinu. Nakon poraza od Istre u posljednjim minutama utakmice, Vitežani su odmjerili snage sa NK Maribor iz Slovenije, sastavom do 23 godine.

Utakmica je bila veoma tvrda, a oba trenera su isprobali većinu svojih igrača. Za Vitez su od prve minute krenuli golman Tomić, zatim Livaja, Jurčević, Miloš i Petrović u zadnjoj liniji, u veznoj Hrkać, Kapetan, Basara i Vidović, kao polušpica je igrao Smriko, a vrhu napada Pinjuh.

Prvo poluvrijeme je završilo rezultatom 0:0. Na početku drugog poluvremena trener Miše je izvršio nekoliko promjena, u igru su ušli Livančić, Šantić, Alić, Jurić i golman Škorić, umjesto Tomića, Vidovića, Smrike, Jurčevića i Hrkaća.

U drugom poluvremenu Vitez je krenuo nešto ofanzivnije i to se vrlo brzo isplatilo. Na asistenciju lijevog bočnog Andrie Petrovića Basara postiže svoj prvijenac u dresu Viteza, a krajem utakmice i mladi Jurčević sa vrha šesnaesterca pogađa mrežu Maribora. Rezultat 2:0 za Vitez je ostao do kraja utakmice.

Nastupe su ubilježili i nekoliko mlađih igrača kluba, a zbog povreda nisu igrali Pezo i Hećo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije