Vitežani slave unatoč porazu

Na Piroti

Vitežani slave unatoč porazu

E. Škorić

Travnik i Vitez odmjerili su snage u 30. kolu Premijer lige. Domaćin je slavio s 2:0, a obje ekipe ostale su u ligi.

Na Piroti dosta dobra utakmica, a gosti su strepili za svoj opstanak i sve im je ovisilo o današnjih 90 minuta, ali i o 90 minuta u Ugljeviku, na meču Mladosti i Zvijezde.

Vitežani su bili opasniji u prvom dijelu, imali su više pokušaja, Jurić je prijetio Nurkoviću, no ostao je 0:0 do 45. minute, a onda domaći dolaze do vodstva.

Semir Musić je iz slobodnog udarca pogodio mrežu Vitežana za slavlje domaćih.

U nastavku je Vitez ubacio u brzinu više jer je porazom selio u niži rang. Ipak, unatoč svemu, Vitez nije uspio da dođe do boda. Domaći su postigli i drugi gol.

Vitez je završio sa istim brojem bodova kao i Mladost, no tim iz Velike Obarske ispada zbog lošijeg skora u međusobnim mečevima. Vitežani su slavili i pored poraza...

Travnik - Vitez 2:0 (Musić 45)

Travnik: Nurković, Terzić, Kovač, Nuhić, Aleksić, Zajmović, Dudić, Musić, Brlečić, Sadiković, Smajić.

Vitez: Škorić, Alić, Jurić, Livaja, Livančić, Vidović, Barišić, Branković, Kapetan, Basara, Smriko.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.