Vitezu derbi začelja i prvi trijumf

Vitez bolji od Radnika

Vitezu derbi začelja i prvi trijumf

E. Škorić

Nogometaši Viteza savladali su Radnik pred svojim navijačima, u utakmici šestog kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Vitez je u prvih pet kola osvojio samo jedan bod, pa je pobjeda Vitežanima u derbiju začelja bila neopgodna. Uspjeli su domaći nadigrati goste iz Bijeljine, te zasluženo slaviti prvi trijumf u novoj sezoni.

Od samog početka su igrači Viteza dominirali, stvarali šanse i prijetili golmanu gostiju Bodirogi. Vučinić je, ipak, prvi prijetio i to gostujući igrač, ali je pucao preko gola. Šantić je šutirao prema golu Bodiroge u 15. minuti, zatim Smriko šutira s 20 metara, ali Bodiroga brani.

Dobro su izveli kontru goti u 36. minuti, ali Žiković je zaustavio šut Obradovića. Na samom otvaranju drugog dijela Vitežani su poveli. Pinjuh je u 47. nakon soloprodora pogodio za 1:0.  Iako je bilo prilika na obje strane, do kraja utakmice je ostalo 1:0 za domaći sastav. 

Najbolju priliku da izjednače za goste propustio je Vučinić u 82. minuti, kada je glavom pucao malo pored gola Žikovića.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.