Vječiti derbi na rasporedu u nedjelju četvrtog maja

Poznati termini utakmica posljednja tri kola BHT PL

Vječiti derbi na rasporedu u nedjelju četvrtog maja

Završnica Premijer lige Bosne i Hercegovine nikada nije bila zanimljivija, a čak četiri ekipe još uvijek su u borbi za titulu. Izuzetno zanimljivo je i u borbi za opstanak. 

Kako je već godinama praksa u najelitnijem fudbalskom takmičenju u našoj zemlji, sve utakmice tri posljednja kola igrat će se isti dan i u istom terminu. 

Tako će se susreti 28. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine igrati u subotu 26. aprila, a svi dueli na rasporedu su od 17 sati. Najzanimljivije će svakako biti u Mostaru, gdje zahuktali Velež dočekuje aktuelnog prvaka, Željezničar. Izuzetno zanimljivi bit će i dueli u Sarajevu, gdje igraju Olimpic i Zrinjski, te u Prijedoru u susretu davljenika, Rudara i Travnika. 

U 29. kolu bez ikakve sumnje najzanimljivije će biti na Grbavici, gdje će derbi igrati vječiti rivali, Željezničar i Sarajevo. Utakmice 29. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu su u nedjelju četvrtog maja u 17 sati. 

U posljednjem kolu BHT Premijer lige, koje će po svemu sudeći odlučiti i prvaka, ali i drugog putnika u niži rang takmičenja očekuje nas nekoliko jako zanimljivih duela. Svakako će najzanimljivije biti u Mostaru u gradskom derbiju Veleža i Zrinjskog, kao i na Otoci u duelu Olimpica i Širokog. Travnik će gostovati Borcu, a Željezničar će kod davljenika iz Prijedora. Dueli posljednjeg kola na rasporedu su u subotu 10. maja u 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.