Vječitim po 1.000 KM kazne, Zrinjski napunio kasu Saveza

Kazne za klubove Premijer lige BiH

Vječitim po 1.000 KM kazne, Zrinjski napunio kasu Saveza

Disciplinska komisija N/FS BiH pod predsjedavanjem Mehe Alibašića na sjednici održanoj danas u Sarajevu, rješavala je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti. 

Određene su kazne za polufinalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine, te za posljednja tri kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine. Čelnici Zrinjskog morat će uplatiti najviše novčanih sredstava na račun N/FS BiH. 

Plemići su kažnjeni za propust u organizaciji revanš utakmice polufinala Kupa BiH sa 2.000 KM. Za meč 25. kola sa Širokim Brijegom morat će platiti 1.500 KM, dok će za duel 27. kola sa Čelikom platiti 1.000 KM kazne. Tako će Zrinjski Savezu uplatiti 4.500 KM. 

Vječiti rivali, Sarajevo i Željezničar platit će po 1.000 KM kazne za propuste u duelima sa Zrinjskim, odnosno Mladosti iz Velike Obarske. Čelik će platiti kaznu od 2.500 KM za utakmicu polufinala Kupa BiH protiv Širokog, a Zvijezda iz Gradačca 1.000 KM za propuste u susretu sa Rudarom iz Prijedora koji je odigran u 27. kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.