Vjerovali ili ne, utakmicu u Andori možete gledati i s ulice

Sjajan pogled na stadion Nacional

Vjerovali ili ne, utakmicu u Andori možete gledati i s ulice

Svoju prvu zvaničnu utakmicu u 2015. godini fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrat će u subotu na u Andorra la Velli protiv domaće selekcije Andore. 

U maloj državici na granici između Španije i Francuske fudbal i nije tako popularan, skijanje, motociklizam i biciklizam su prema onome što se može vidjeti na ulicama glavnom grada Andore, daleko ispred igre sa "bubamarom".

Prijestolnica Andore smještena je u maloj kotlini koja je okružena planinama, a sam grad i okoliš najviše podsjećaju na mjesta iz Slovenije ili Austrije. 

Gotovo u samom centru gradića, u kojem na bilo koju destinaciju možete stići za najviše petnaestak minuta pješačenja nalazi se i stadion Nacional. Estadi Nacional, kako je zvanični naziv stadiona na kojem će sutra igrati Zmajevi još uvijek nije izgrađen u potpunosti, otvoren je 2014. godine i ima kapacitet 3.306 mjesta.

Pored fudbalske reprezentacije Andore koristi ga i ragbi selekcija ove zemlje, a interesantno je da se utakmice na terenu ovoga stadiona mogu jako dobro pratiti iz mnogih zgrada koje ga okružuju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ipak, i pojedina mjesta u ulicama koje vijugaju kroz padine obližnjih planina pružaju odličan pogled na sam stadion i njegov teren. Na jedno takvo mjesto naišla je i naša ekipa dok je šetala ulicama Andorine prijestolnice.

Na kraju, ako se desi da neko ostane bez karte za utakmicu, utjehu za to bi mogao potražiti na mjestu s naše fotografije koje pruža odličan pogled na stadion.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.