"Vjerujem da ekipa ima kvalitet da opstane u Premijer ligi"

Novi šef struke Čelika za SportSport.ba

"Vjerujem da ekipa ima kvalitet da opstane u Premijer ligi"

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik jučer je sporazumno raskinuo ugovor s Ivom Ištukom uslijed loših rezultata, koje je imao i njegov prethodnik Kemal Alispahić. Novi trener Zeničana, već treći strateg kluba u sezoni i vrijeme će pokazati, hoće li ovaj stručnjak promijeniti nešto u ekipi.

I pored teške situacije u i oko kluba, novi trener vjeruje da može pokrenuti trenutnu ekipu, a naredna utakmica protiv Olimpica je možda i utakmica sezone za crno-crvene.

"Kontaktiran sam od strane čelnika Čelika i brzo smo se dogovorili, istina dogovor je bio da vodim klub u ova četiri kola do kraja prvog dijela prvenstva, pa ćemo onda razgovarati o eventualnom produžetku saradnje. Dobro znam gdje sam došao, poznajem ekipu i mislim da ima kvalitet da opstane u Premijer ligi.Mnogo utakmica ima još do kraja, ne treba nikoga otpisivati, a za nas je svaka naredna utakmica najbitnije. Fokusirani smo na Olimpic, pokušat ću podignuti atmosferu i vratiti samopouzdanje kod igrača" ističe Jusufbegović.

Dobar je poznavatelj Premijer lige i našeg nogometa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Poznajem većinu ekipa, ono što je najbitnije da igrači daju maksimum na terenu, da daju sve od sebe, a siguran sam da će se to vratiti rezultatski. Čelik je veliki klub i mora se izdići iznad ove situacije, Olimpic je ekipa koja nam je konkurent za opstanak, imaju i oni svojih problema, mijenjali su trenera. Nadam se da u nedjelju nakon dugo vremena možemo ostvariti pobjedu, koja bi vjerujem okrenula dosta stvari u našu korist u nastavku sezone" kazao je Jusufbegović

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi