Vlada USK uplatit će Jedinstvu pomoć od 10. 000 KM

Finansijska pomoć

Vlada USK uplatit će Jedinstvu pomoć od 10. 000 KM

Alarmantno i veoma teško financijsko stanje u Jedinstvu iz Bihaća, svakako je jedan od razloga što klub sa dugogodišnjom tradicijom u ovoj sezoni postiže ovako loše rezultate. 

Povodom teškog stanja u klubu, sa željom da pokuša pomoći, u ponedjeljak je Husein Rošić, premijer USK posjetio ovaj sportski kolektiv u pratnji savjetnika Hadisa Jusića i Muhameda Ramića, ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta. 

Konkretnim potezom Vlada preko ministarstva uplatit će NK Jedinstvo 10.000 KM.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima da se ovaj sportski kolektiv koji je, kako su svi istakli, brend ne samo grada Bihaća nego cijelog USK pokuša dovesti u bolji položaj. Premijer Rošić kazao je da bi se nadležne institucije morale trebale više uključiti u rješavanje nagomilanih problema Jedinstva, te da su ova sredstva, iako simbolična za potrebe kluba, znak da Vlada Kantona želi pomoći opstanku Jedinstva.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Predsjednik Emir Mujadžić kazao je da, nažalost, u posljednje vrijeme, uglavnom nailaze na zatvorena vrata, te da se plaši da, ako se svi ne uključe u rješavanje problema, ovaj sportski brend Grada Bihaća nema perspektivu.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi